Ja mam pewnie zastrzeżenia do spasowania swojego egzemplarza.
Już przy odbiorze (sierpień 2015r) zwróciłem uwagę, że źle spasowany jest przedni zderzak. Wygląda jakby samochód był lekko uderzony z przodu i dół zderzaka lekko jest cofnięty do tyłu. Dzięki temu boczne łączenie nadkola ze zderzakiem nie jest w jednej linii i blachy odstają względem siebie. W zasadzie widać to z każdej strony. Zwróciłem na to uwagę wydającemu samochód ale on z rozbrajającą szczerością powiedział: "Jakość Forda. Nie wiedział Pan?". No przyznam się szczerze że nie wiedziałem i przypatrzyłem się dwóm innym przygotowanym do odbioru - każdy była tak samo źle spasowany. Oczywiście mogłem nie odebrać ale poczekałbym na kolejny egzemplarz kolejne 3 miesiące i również nie miałbym gwarancji poprawnego montażu, więc postanowiłem nie robić z tego powodu problemu.
Po kilku tygodniach eksploatacji zauważyłem, że po zamknięciu tylnej klapy (mam liftbacka), szpara między krawędzią a tylnym zderzakiem jest nie równa - po lewej stronie włożę tylko czubek małego palca a po prawej włożę prawie całego.
Cała reszta jest dla mnie do zaakceptowania. Sporo pisano o plastikach w drzwiach (szczególnie tylnych), które również nie są u mnie idealnie proste. Zwróciłem uwagę na niezgrabne połączenia plastików na słupach za tylnymi fotelami (połączenie czarnych i białych plastików).
Wyszedłem z założenia, że tego i tak nie zmienię, a w sumie to są drobiazgi. Mam zamiar poprosić o wyregulowanie blach przy najbliższym przeglądzie a jeśli nic z tym nie zrobią, to jakoś to przeżyję. Ostatecznie dla mnie najważniejsze jest to, że jak siedzę za kierownicą i patrzę przed siebie, to wszystko jest OK
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... a na zewnątrz... no cóż... pierwsza powazna rysa będzie bardziej widoczna i serce będzie bardziej bolało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.