Temat: [Focus 1998-2004] Nieznany bezpiecznik 30A
View Single Post
Stary 15-02-2016, 10:49   #3
saper911
ford::amateur

Imię: Kuba
Model: Focus
Silnik: 1.4
Rocznik: '99
Domyślnie Odp: Nieznany bezpiecznik 30A

Cytat:
Napisał madamsz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bezpiecznik wygląda na dołożony przez kogoś. Przy instalacji gazowej daje się takie, ale 10A i raczej pod maską, może jakiś alarm dodatkowy, może centralny dokładany.A może jakieś oświetlenie dodatkowe dla bajeru (pod nogi czy coś ), musisz postarać się prześledzić gdzie idą te przewody i co jest zwarte, 30A to jednak dość spory bezpiecznik.

Mariusz
Właśnie ta wysoka wartość prądu daje do myślenia i raczej, na zdrowy rozum wyklucza takie rzeczy jak podświetlenia, chyba że ktoś nie miał innego w warsztacie. W każdym razie wnętrze ładnie zachowane, w fabrycznym stanie i nie widać śladów po takich gadżetach.
Ciężko ten obwód wytropić na oko, bo izolacja przewodów czarna jak większość innych, tak z wyglądu to rozwiązanie wygląda na fabryczne, obudowa bezpiecznika ładnie osadzona na kabelkach, bez tony izolacji itd.
Z LPG też mi się skojarzyło, ale samochód obecnie jej (instalacji) nie posiada, tak jak i śladów by kiedykolwiek była zamontowana ;-)
Centralny zamek jest 'z kluczyka' i sterowany z modułu komfortu za schowkiem u pasażera, ale pewnym tropem mogłaby być instalacja alarmowa- samochód kupiłem bez pilota i informacji o alarmie, jednak pod maską znajduje się syrena, w kabinie czujniki ruchu- zapewne alarm był, jednak zamknięcie CZ nie powoduje jego uzbrojenia- brak sygnalizacji kierunkowskazami, czy sygnałem dźwiękowym.
Możliwe jest żeby tak spory bezpiecznik zabezpieczał instalację alarmu?
saper911 jest offline   Odpowiedź z Cytatem