[QUOTE=latar;2537091]Było 10 stron wcześniej.
Turbo hybrydowe + większy ICek + luźniejszy kolektor, wydech, dpf, cat - 5-6k plnów za +20KM
Przerobiegnie wtrysków na hybrydowe - 3k za kolejne +20KM
W tym silniku to się nie kalkuluje. No i pozostaje jeszcze granicy wytrzymałości Aisina TF81sc.[/QUOTE
Posty widziałem, wi czytalem to, bardziej mi chodziło o to czy mozna zalozyć plug&plug jakieś elementy, myslałem wlasnie o turbinie hybrydowej i interkuler, ale pod wrunkiem podmiany i przeprogramowania, wtryski juz bym nie chcial ruszać, , a własnie zadałem pytanie, i wspomniałem o Heko bo ma bardzo dużą wiedzę,( nie mowie ze ty nie masz) czy w tej wersji silnika i skrzyni to wytrzyma, chetnie bym podniosł jeszcze troche moc i moment, chociaz nie mam bardzo niskich parametrów, ale zawsze cieszy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Było 10 stron wcześniej.
Turbo hybrydowe + większy ICek + luźniejszy kolektor, wydech, dpf, cat - 5-6k plnów za +20KM
Przerobiegnie wtrysków na hybrydowe - 3k za kolejne +20KM
W tym silniku to się nie kalkuluje. No i pozostaje jeszcze granicy wytrzymałości Aisina TF81sc.
|
A tak z innej strony krótkie pytanie jakie masz wyniki spalania w swoim 2,2 ( masz automat czy manual?)