Odp: Nie odpala - załamka - Ford Power
Witam,
Mam dokładnie taki sam problem. Mondeo MK4 2010r. 2.0TDCi, 163km, Ford Power. Tydzień po serwisie (przez ten czas auto stało nie używane w garażu) wybrałem się do kina na późny seans. Po drodze 2 razy zatrzymywałem się, gasiłem i odpalałem auto. Po filmie (godz. 23.30 niedziela) poszedłem na parking podziemny aby pojechać do domu i ku mojemu zdziwieniu, po naciśnięciu przycisku START zareagowały tylko kontrolki bez odzewu ze strony rozrusznika. Mam Assistance, przyjechał mechanik z Forda (od razu lawetą jakby coś przeczuwał), próbował podpinać akumulator rozruchowy, resetować komputer itp. i nic, cisza jak na początku. Jedyne co na wyświetlaczu mnie zainteresowało to pojawiający się ok. raz na 3 próby komunikat "wciśnij STOP aby uruchomić silnik", wcześniej coś takie się nie pojawiało. Dodam, że oprócz braku czujników w kołach nie miałem więcej komunikatów. Akumulator mam trochę mniejszy niż powinien być, ale do tej pory nawet przy -15 st.C odpalał od strzała, a w tym dniu było ok. 9 st.C. i trzymał swoje parametry. Auto na dzień dzisiejszy stoi w serwisie Forda i nie mam jeszcze żadnych informacji odnośnie usterki. Jak tylko dowiem się czegoś więcej to napiszę.
|