View Single Post
Stary 16-02-2016, 13:19   #34
daniellson
ford::advanced

Imię: Daniel
Model: focus ,civic , escape
Silnik: 1,6
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Diody led w miejsce postojówek W5W

Cytat:
Napisał Roland074 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Panowie dziś wymieniłem zwykłe żarówki na:
1. Postojówki LED T10 (W5W) 12V 2W CANBUS White firmy VISION
2. Podświetlenie pod lusterkami LED T10 (W5W) 12V 1.2W CAN-BUS White firmy VISION
3. Podświetlenie tablicy rejestracyjnej LED T10 (W5W) 12V 1.2W CAN-BUS White firmy VISION
Świecą naprawdę biało. Teraz moje prawie 9-cio letnie xenony są trochę żółtawe (od nowości D1S OSRAM) - teraz już na żarniku biała bańka, trzeba będzie niebawem wymienić. Odbłyśnik od góry trochę wypalony. Szmatką od okularów przetarłem soczewkę - od razu lepiej - wiem rozwiązanie tymczasowe. Przy okazji - jakie polecilibyście żarniki D1S żeby ładnie się komponowały.
Wracając do tematu - mam teraz problem: Mianowicie samochód z pilota się otwiera, tak samo jak bagażnik, ale samochód z pilota nie chce się zamknąć. Zamyka się tylko przez naciśnięcie przycisku w klamce na zewnątrz auta. Wymieniłem baterię w pilocie - nie pomogło, odłączyłem klemę (+) na minutę - nie pomogło. Na Conwersie nie mam żadnych komunikatów o błędach. W sobotę rano wyjeżdżam z rodziną na ferie. C proponujecie, czy wymiana tych ledów mogła mieć na to wpływ?
Dziękuję za propozycje.
Podjedź do dobrego elektromechanika ,tak zdalnie to nikt Ci nie pomoże ,gdyż na defekt mogło złożyć się kilka różnych czynników
daniellson jest offline   Odpowiedź z Cytatem