Temat: [Focus 2008-2011] "Płukanka" silnika przy wymianie oleju
View Single Post
Stary 17-02-2016, 12:05   #70
oliver87
ford::amateur

Model: MK2
Silnik: 1.6 1ookm
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: "Płukanka" silnika przy wymianie oleju

Cytat:
Napisał tomosky Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...w tej chwili F to jest Castrol w technologii HC (mineralny olej wysokiej czystosci z dodatkami zmniejszającymi tarcie
Wszędzie w specyfikacjach widzę, że F 5W30 to full syntetyk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Nie przeczę, że to może być na bazie Castrola, ale szczerze mówiąc to idę do sklepu, mówię chcę full syntetyk, a na forum wszyscy wiedzą, że mnie producent oleju oszukał bo to mineral Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Nie znam sie na produkcji tego, kto gdzie jak i czyją czy na czyjej licencji to robi więc możliwe że takie myki są możliwe.

Tzn jestem za tym, żeby kupić np Motula. Dlatego, że od wymiany do wymiany będę jeździł na pełnym smarowaniu, a nie, że tuż przed wymianą olej będzie miał 50% wartości smarowania, kiedy w przypadku letniej klasy 30 film olejowy jest cieńszy i łatwiejszy w zrywaniu.
oliver87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem