Sorry, ze podpijam stary temat, ale skoro to samo pytanie, to czemu tworzyc nowy?
Posiadam mondeo mk3 '05 z radiem Sony (6cd)
Bardzo, ale to bardzo brakuje mi odtwarzania plikow mp3 sterowanych bezposrednio z radia.
Uzywalem transimtera FM. Jednak fatalnie on wyglada wystajac z gniazda zapalniczki, mozna latwo to wypiac (zlamac) opierajac ramie o podlokietnik. Zas sterowanie tym jest bardzo niewygodne w porowaniu do sterowania z radia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myslalem tez, aby zrobic uzytek ze zlacza aux w schowku. Mam i uchwyt na smartfona wiec stwierdzilem, ze zrobie z tego uzytek. Jednak okazalo sie, ze sterowanie muzyka z telefony w czasie jazdy jest kompletnie nieakceptowalne, nie tylko niewygodne ale i niebezpieczne. Suma sumarum ta opcja jednak jest gorsza niz transmiter, choc jakosc audio jednak lepsza (minimalnie) - brak w jakosci spowodowany przekazem falami FM.
Mamy rok 2016. Czy znacie jakies mozliwosci aby do radia sony 6cd podpiac pendrive lub karte sd z muzyka, tak aby dalo sie tym sterowac z poziomu radia?
Czy sa jakies prostrze sposoby niz podany na poczatku topicu:
http://multisort.pl/product/Interfej...%3E,10126.html Bo wyglada to malo Ciekawie i przede wszystkim cholernie drogo....
Myslalem tez o wymienie radia na Sony 1cd, ktory odtwarza plyty z mp3. Posiadanie >100 utworow na jednym nosniku raczej by mnie zadowolilo. Jednak cd to ciagle nie pamiec usb, a koszt takiego radia to 300zl....wiec nadal opcja malo interesujaca.
Znacie moze jakies rozsadniejsze rozwiazania tego problemu?
Pozdrawiam