View Single Post
Stary 18-02-2016, 07:09   #2719
BIGOUT
ford::amateur

Imię: Artur
Model: Mondeo Vignale
Silnik: benzyna 2.0
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał qlszef Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BIGOUT - pytałem o to w innym temacie kolegę "goodi" więc i Ciebie zapytamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co Cię przekonało do Vignale? Ja się nad nim zastanawiam i argumentem "za" była by np prawdziwa skóra na fotelach. Podobno w zwykłym MK5 jest ecoskóra (kilku sprzedawców mówiło, że zwykły MK5 też ma prawdziwą skórę). Czy same fotele naprawdę są inne (lepsze). Zanim Vignale zadebiutowało to była mowa o tym, że fotele będą wygodniejsze. Ile w tym prawdy? Czy one mają dłuższe siedzisko niż zwykłe? Czy w ramach darmowej myjni jest też coś takiego, że skóra we wnętrzu też będzie czyszczona, konserwowana itp? Wiesz coś w tym temacie?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak planowałem w sierpniu zamówieni nowego auta w ogóle nie myślałem o fordzie, jeździłem wcześniej Octavia III i 11 sierpnia 2015 zamówiłem nowego Superba, miał sie wyprodukować 6 tydzien tego roku, tydzień przed planowaną produkcją przesunęli termin na 20 tydzie.
Z lekka się wqrwi.... i zacząłem się rozglądać za czym innym, przypadkiem zawitałem do salonu forda a że szukałem alternatywy dla Suberb w wersji L&K pokazali mi Vignale.

I powiem wam że to była miłość od pierwszego wejrzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Z zewnątrz jak każdy widzi super a w środku pikowana skóra, szwy na wierzchu i ogólnie jak się wsiądzie rewelacja samochód tak jakby przytulał sie do ciebie, w superb siedzi się jak w kanapie a w Vignale naprawdę jest milutko i dużo pewniej przy prowadzeniu.

Podsumowując:

Duży minus forda to barak wersji hatchback w tym modelu, i mniej miejsca na tylnej kanapie, ale jakość wykonania i wygląd na plus dla forda.
Co do długości siedzenia to jak dla mnie wygodnie, ale to sie okaże jak będę miał do przejechania 500km.

Bump:
Cytat:
Mógłbyś porównać przednie fotele Vignale i Titanium? Mam na myśli "dopasowanie" do pleców i tyłka, wrażenie z siedzenia, ewentualnie wymiary.
We wtorek będę odbierał to zerknę ale wydaj mi się na plus dla Vignale bo one mają masowanie i odzienie ustawiane 12 odcinków wiec każdy reguluje sobie jak będzie chciał.
BIGOUT jest offline   Odpowiedź z Cytatem