Cytat:
|
Ależ ja nie jestę żadnę ekspertę. Parę stron wcześniej miałem identyczną chrapkę więc przepisałem to co dowiedziałem się po rozmowie z heko. Plug&play to możesz oddać swoje turbo i swoje wtryski do przerobienia na wydajniejsze. Wstawienie ICka i przerobienie wydechu to już bardziej "customowo".
Jeśli chodzi o spalanie to mam S-Maxa, to już spora różnica w stosunku do Mondeo bo jakieś 120-150kg więcej i znacznie większa powierzchnia czołowa a przez to i opór, który wzrasta z kwadratem prędkości. No i mam automat. I gnam ten samochód głównie po autostradach. Przez pierwsze kilkadziesiąt tysięcy miałem średnią prędkość na kompie 95-97km/h. Teraz nie wiem bo ostatnio częściej kasuję. Najmniejsze jakie złapałem na baku to 6,87 a max 12,63. Poza miastem na Nizinie Polskiej jadąc zgodnie z przepisami wychodzi między 7 a 8. U mnie w terenie górskim/podgórskim raczej 9. Po mieście nie jeżdżę bo to diesel. Średnie z 70.000 mam 10,39 z czego 55-60k tylko po autostradach.
|
Ok dzięki za odpowiedź, ja mam również automat, i jednak jazda mieszana, w trasie spala okolo 8-9 ale go nie oszczedzam i dosc mocno wykorzystuje + od Heko, miasto potrafi palić 12 myslałem ze to troche za duzo i czy wszystko jest ok, ale widzę po twojej odpowiedzi ze silnik 2,2 w automacie chyba tak ma, jeszcze raz dzieki