Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I tak jeździsz po drogach publicznych?
|
odpowiadając: no pewnie, tak samo jak tysiące innych aut z ledami, fabrycznymi czy instalowanymi ręcznie,
w moim przypadku po instalacji LED'ów zgłosiłem się do dobrej jakości stacji kontroli pojazdów w celu sprawdzenia czy nie oślepiam innych i wszystko jest ok
facet mi je podregulował i powiedział że wszystko mam w porzadku i mogę na nich jeździć.
wszystko jest dla ludzi, trzeba tylko wiedzieć w jakim miejscu i co zainstalować,
taki sam problem tyczy się innych aut,
np. jest przepis, że jak są włączone światła mijania, to mają się nie palić LEDy tzw. DRL, czyli do jazdy dziennej,
więc co w takim przypadku mają powiedzieć użytkownicy chociażby Mondeo MK4 ? wydrapać sobie LEDy DRL ? one nie gasną, a te auta są w wersji EU.
w moim akurat przypadku światło jest jaśniejsze, w nocy droga bardziej widoczna co wpływa na zpieczeństwo, LEDy zamknięte w soczewkach,
zresztą przechodzą z powodzeniem kontrole w stacji kontroli pojazdow w aucie ze statusem: dopuszczony do ruchu po drodze publicznej.