View Single Post
Stary 19-02-2016, 09:07   #38
pablos79
ford::average

Imię: Paweł
Model: Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 16V TI-VCT
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Diody led w miejsce postojówek W5W

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I tak jeździsz po drogach publicznych?

odpowiadając: no pewnie, tak samo jak tysiące innych aut z ledami, fabrycznymi czy instalowanymi ręcznie,

w moim przypadku po instalacji LED'ów zgłosiłem się do dobrej jakości stacji kontroli pojazdów w celu sprawdzenia czy nie oślepiam innych i wszystko jest ok
facet mi je podregulował i powiedział że wszystko mam w porzadku i mogę na nich jeździć.

wszystko jest dla ludzi, trzeba tylko wiedzieć w jakim miejscu i co zainstalować,

taki sam problem tyczy się innych aut,
np. jest przepis, że jak są włączone światła mijania, to mają się nie palić LEDy tzw. DRL, czyli do jazdy dziennej,

więc co w takim przypadku mają powiedzieć użytkownicy chociażby Mondeo MK4 ? wydrapać sobie LEDy DRL ? one nie gasną, a te auta są w wersji EU.

w moim akurat przypadku światło jest jaśniejsze, w nocy droga bardziej widoczna co wpływa na zpieczeństwo, LEDy zamknięte w soczewkach,
zresztą przechodzą z powodzeniem kontrole w stacji kontroli pojazdow w aucie ze statusem: dopuszczony do ruchu po drodze publicznej.