View Single Post
Stary 19-02-2016, 09:30   #40
pablos79
ford::average

Imię: Paweł
Model: Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 16V TI-VCT
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Diody led w miejsce postojówek W5W

Cytat:
Napisał daniellson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
.
Ja wykonałem sobie stabilizator prostej konstrukcji jak cep na czipie l7812 dwóch wygładzających kondensatorach,i to się sprawdza
I to jest moim zdaniem najlepsze rozwiązanie do LED'ów,
jednak jest różnica, nie wiem czy pisałeś o 78L12 czy 7812, taki stabilizator napięcia też nieźle się grzeje więc trzeba pamiętać o jakimś niewielkim radiatorze i umieścić to w miejscu gdzie jest przewiew powietrza.

a co do LED'ów DRL, kompletnie się zgadzam, widziałem wiele aut z pokupowanymi tanimi wersjami DRL takimi za 20 zł z założonymi linijkami LED'ów 5mm, które żeby to w nocy dojrzeć trzeba się mocno przyjrzeć, takie coś powinno być likwidowane odrazu,

tak samo jak widziałem wiele aut z założonymi popularnymi HID'ami w reflektorach odblaskowych, które "walą" wszędzie naokoło i oślepiają innych,

jak się chce kombinować z LEDem albo innymi rozwiązaniami to najpierw trzeba przemyśleć, czy:
takie światło świeci tak jak powinno,
czy nie jest za silne albo za słabe
czy jest zamontowane w kloszu do tego przeznaczonym.

Bump:
Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to ten diagnosta nie wykonuje swojej pracy rzetelnie. Albo jego wiedza jest ograniczona.
to jest jedna z najbardziej czepliwych stacji diagnostycznych w mieście,
sprawdzana jest barwa światła, oraz to jak świecą i czy są dobrze wyregulowane, (popularny problem jedna swieci wyzej druga nizej)

dopiero po tym jest decyzja czy moge na tym jezdzic.