Widzę, że jesteś tak przekonany do tego o czym piszesz, że nawet przytoczenie tutaj przepisów nic nie zmieni w Twoim przeświadczeniu o słuszności podjęcia decyzji o założeniu LED-ów w miejsce H7. A jeszcze "deb... nieodpowiedzialny" diagnosta potwierdza Twoje przekonania.
Mam nadzieję, że możesz chociaż przeczytasz na kloszu dla jakiego źródła światła homologowany jest reflektor.
Gorąco życzę Tobie abyś nie spotkał na drodze przeszkody, której zwyczajnie nie zauważysz w nocy z powodu genialnego pomysłu, jaki zastosowałeś w samochodzie jeżdżącym bądź co bądź po drogach publicznych. Czyli wraz z innymi uczestnikami ruchu.
Brak mi więcej słów i kończę temat bo nie widzę możliwości dalszej polemiki.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BTW
Ale, żeby nie być zamkniętym na "nowinki" i być może rzucać bezpodstawnie negatywne opinie i wygłaszać błędne tezy masz szansę udowodnić, że masz rację. Wrzuć zdjęcia "na ścianie" jak wygląda rozkład światła, granica światło cienia itp. dla tych LED-ów. Oczywiście z porównaniem normalnych H7. Pomiarów co do samooślepiania i oślepiania innych nie jesteś w stanie wykonać (niestety).
BTW2
Jestem użytkownikiem MK4 z Led-ami dziennymi fabrycznymi i nie mam zamiaru ich wydłubywać (jak napisałeś) tylko z powodu tego, że podczas włączonych świateł mijania H7, ledy święcą jako pozycyjne (przyciemnione).
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.