@
pablos79
, tak jak się spodziewałem, że nie zrozumiałeś tego co napisałem. Wbrew temu co się tobie wydaje jestem zwolennikiem led-ów i tez mam pozakładane wszędzie tam gdzie to możliwe i tam gdzie dopuszczają to przepisy. Niestety (lub całe szczęście) te przepisy również regulują jakie źródła światła mogą być zastosowane w oświetleniu głównym a szczególnie w światłach mijania.
To co piszesz o jakości świecenia świateł mijania to są twoje subiektywne odczucia nie poparte żadnymi pomiarami.
Na koniec udowodnij, że zastosowana przez ciebie "żarówka H7 LED" ma homologację a reflektor, który posiadasz oprócz homologacji na H7 ma również na Twój wynalazek.
Podziel się również informacją, gdzie zakupiłeś te LED-y H7. Może się też skuszę...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tym: "wolnoć Tomku..." to chyba żart.
Dyskusja robi się w gatunku tych akademickich i nie ma to najmniejszego sensu, jeśli można sobie przepisy interpretować swobodnie.
Jeśli przedstawisz homologację to przyznam Tobie rację. W przeciwnym wypadku dyskusja nie ma sensu. Z mojej strony wyczerpałem temat.