Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie felgi i opony
View Single Post
Stary 20-02-2016, 07:37   #282
mond007
ford::average

Imię: Sebastian
Model: S-Max'10FL / Focus'14FL / Mondeo'19FL
Silnik: 2.0 TDCI / 1.6Ti-VCT / 2.0 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2010 / 2014 / 2019
Domyślnie Odp: Rozmiar felgi i opony

Cytat:
Napisał woro_woro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Włożę kij w mrowisko i spytam o cel zmiany rozmiarów kół na zimę. Niektórzy na zimę chowają fajne alusy do garażu a zakładają szpetne felgi stalowe i to jeszcze 16 cali. Rozumiem że zimą auto nie musi sie prezentować? A na zakrętach może się bujać, no bo to przecież zima, wszystko jasne.

Odpowiadając sam sobie dodam, że od lat nie jechałem już w jakichś koleinach lodowo-śniegowych i uważam to za wydumany powód zakładania wyższego profilu. Innymi słowy, na zimę mam dokładnie ten sam rozmiar co na lato. 225/50R17, czyli kompromis miedzy komfortem, trakcją i wyglądem. Wszystkim to polecam.

I jeszcze jedno: wąska opona zimą sprawdza się tylko w rajdówkach.
Ja na zimę zakładam też alusy ale pod oponę 16''. Powód jest prosty, na żadną inną wg forda nie możesz założyć łańcuchów, a takowe musisz mieć jak jedziesz się na narty w alpy. To był jedyny powód zakupu drugiego kompletu w mniejszym rozmiarze. Efektem ubocznym zmiany na zimowe 16stki jezt znaczący wzrost komfortu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
mond007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem