Odp: Jak domontować sterowanie centralnego zamka?
Witam, trochę odgrzeję temat. Z podanych tu schematów instalacji elektrycznej skąd wiadomo czy ma się fiestę MK5 z zamkiem centralnym podwójnego ryglowania czy ze standardowym pojedynczym? Na schemacie diagram 12 w układzie z pojedynczym ryglowaniem nie ma zaznaczonego układu otwierania bagażnika, a obok po lewej w układzie z podwójnym ryglowaniem jest elektryczne otwieranie bagażnika więc czy może jest jakaś trzecia wersja, z pojedynczym ryglowaniem ale też z otwieraniem bagażnika? Próbowałem uruchomić to podwójne ryglowanie wg instrukcji z jakiegoś forum, ale u mnie( fiesta mk5 grudzień 2001r) to nie działa- po wciśnięciu przycisku w pilocie lub zamknięciu drzwi przyciskiem w klamce drzwi się tylko zamykają i można je otworzyć w dowolny sposób ( po uruchomieniu silnika nie można otworzyć z pilota!!! gdy ten jest w stacyjce).
Czy w końcu wiadomo jak wygląda w tym modelu oryginalny sterownik centralnego zamka i gdzie jest umieszczony?
I jeszcze jedno pytanie- czy jeżeli nie mam modułu domykającego automatycznie okna to czy jak zamontuje do fiesty sterownik CZ z f-cją domykania szyb to czy mogę to tak po prostu zamontować, tzn podłączyć się do zasilania szyb?
Dzięki z góry za odpowiedź i pozdrawiam .
|