Temat: [Focus 1998-2004] 1.8 TDDi - gaśnie podczas jazdy
View Single Post
Stary 21-02-2016, 00:00   #66
zmulim
FCP member

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: 1.8 TDDi - gaśnie podczas jazdy

Nie bardzo się zrozumieliśmy. Moja pompa jest po kompletnej regeneracji i działa aż miło. Bardziej chodzi mi teraz o profilaktykę i dbanie o jej lepsze smarowanie, bo jak wiesz obecne paliwa ON są mocno odsiarczone, wręcz mówi się że stają się przez to suche a sporo producentów stosuje twardsze metale w pompach. Niemcy tak jak było napisane w poprzednich postach testowali preparat Liqi Moly 1052 i miało to dobre efekty. Mixol to mixol a to o czym piszę jest jakościowo lepsze. Pytam dlatego kogoś kto już narobił trochę kilometrów i to stosuje. Ja piszę o swoich odczuciach gdzie akustyka auta uległa znacznej poprawie. Więc jeśli handlarze stosują to do ożywienia i sprzedania trupa, to dlaczego nie może byc stosowane przez zwykłego Kowalskiego? Twoja teza absolutnie nie wyklucza tej możliwości, wręcz potwierdza to co inni wyżej piszą, czyli lepsze smarowanie pompy. Co do przytartego tłoka w pompie - chyba chodzi Ci o nastawnik albo elektrozaworki... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zmulim jest offline   Odpowiedź z Cytatem