View Single Post
Stary 21-02-2016, 03:30   #30
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Focus MK3 i MK3FL - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyc

Cytat:
Napisał Fisha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"moment wyżyłowanych małych trubo o kiepskiej żywotności powoli mija" - po czym to wnioskujesz?
wg mnie dopiero się rozkręca.... ;-)
Ok, chodziło mi o niską żywotność i wysoką awaryjność pierwszych masowych turbo benzyn. Między innymi bolączki pierwszych TSI i ich "olejobranie". Ostatnie EcoBoosty zbierają same pochwały... Teraz są coraz bardziej dopracowane i nie sprawiają tylu problemów. To miałem na myśli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Było parę wyjątków, 1.8T w VAGu, choć mało popularny bo paliwożerny to na bazie nieśmiertelnego 1.8 który dzielnie znosił zaturbienie, mercedes wsadził "turbiuniunieńkę" do 900cc w smarcie roadsterze i ponoć też to dawało radę, choć odbijało się na ogólnie pojętej żywotności. Saab.. w sumie prekursor turbo... no kilka było. Generalnie problemy turbobenzyn widać przy okazji początków downsizingu i wyciskania co się da z małych pojemności.

Zobaczycie, za 10 lat wolnossąca benzyna będzie dostępna już tylko w ofercie nissana i lady.

Ostatnio edytowane przez Touch'n'go ; 21-02-2016 o 03:39
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem