Witam,
z racji , że rozpocząłem wątek ... wypada zakończyć . Po zdiagnozowaniu go u pana Tadeusza pojechałem do Ford Sławek . Początkowe koszty całej naprawy ( podejrzewano filtr dpf) czyli regeneracja, płukanie silnika i wymiana olejów z filtrami ... poraziło mnie!
Jednak Pan Sławek zajął się mną , sprawdził i okazało się, że jest w dpf cześć , która odpowiada za wtrysk paliwa i odpowiednią mieszankę (czujnik?) . Czyli jak by się okazało , że dpf należy regenerować + ta część ... myślałem, że się przewrócę ... Ale tylko czujnik, więc koszty w miarę do przyjęcia.
Dlatego jeżeli mogę komuś doradzić ... po pierwsze - NIE WYCINAĆ ! po drugie dobra diagnoza - polecam Pana Tadeusza z Katowic i naprawiać u fachowców, którzy nie jednego Forda naprawili
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - FORD Sławek ...
Dzięki Heko, tedy_k oraz Ford Sławek
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.