View Single Post
Stary 21-02-2016, 19:42   #2010
_vinci_
ford::average

Imię: Jarek
Model: MONDEO MK V
Silnik: EcoBoost 1,5 160KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał Luki27 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy po obciążeniu miałeś wrażenie, że 1.5 EB jedzie gorzej niż 1.8 TDCI ? Czy obciążenie jest tak bardzo odczuwalne ?
Ja mam nadzieję, że już niedługo będzie można bezpiecznie dla silnika zrobić chociaż te 180 KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest inna charakterystyka. W dieslu masz tak (zwłaszcza w 1.8 tdci), że około 2k obrótów masz strzał z mocy/momentu i tak do 3.5k. Potem już nic się nie dzieje. W 1.5 EB moc dostarczana jest bardziej liniowo i przy 3,5k obrotów to się dopiero zaczyna coś fajnego dziać. W dieslu zazwyczaj podczas wyprzedzania w jednym ciągu 2 aut (tirów) zmieniałem bieg na wyższy żeby dalej się rozpędzać. W EB po wyprzedzeniu 3 aut auto dalej przyśpieszało. Super uczucie po 11 latach ujeżdżania diesli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem tym silnikiem miło zaskoczony. Daje sobie radę z tym autem. Oczywiście pod warunkiem odpowiedniej techniki jazdy. Jeśli będziesz kierował się eco_podpowiadaczem zmiany biegów to będzie mulasto. Gdy będziesz jeździł normalnie bez ekopułapek to jest OK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyzerowałem dziś w drodze powrotnej komputer pokładowy 2 i śrenie spalanie wyszło mi 6,1 l/100 KM. Jeśli dalej tak będzie palić to w porównaniu do diesla, który mi palił 5,8 będzie mu to zaliczone na WIELKI "+" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wracałem w nocy w czasie deszczu po zwykłej DK więc nie było żadnych szaleństw poza kilkoma wyprzedzeniami.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Luki27 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A możesz wrzucić jakieś zdjęcia swojego MKV Frozen White/czarne szyby ?
Jakie do tego masz felgi ?
Na razie mam zimówki na stalówkach 16" więc nie ma szału.

Zdjęcia z dzisiejszej wycieczki na wieś:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Ja mam czarnego S-max - jak jest z utrzymaniem wyglądu białego samochodu w porównaniu do czarnego? Nie lubię bardzo często myć samochodu.
Tu Ci nie pomogę, bo mam go dopiero od wczoraj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mogę Ci jedynie powiedzieć, że przez całe 6 lat jeżdżenia czarnym MK4 nie widziałem tylu oglądających się za nim ludzi jak dziś za białym MK5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdyby nie to, że już jestem leciwy to można byłoby rwać na niego laski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
_vinci_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem