Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Panowie - nie twórzcie tu jakichś dziwacznych teorii!
Znaczek jest mi nieznany - ale wygląda jak rysunek lusterka a nie "P" a te"3 kreski" to po prostu piktogram świecenia.
Wg mnie nie oznacza niczego innego niż standardowe znaczenie (dla szczególnie ociężałych inwalidów umysłowych) - "dźwignia kierunkowskazu w lewo i w prawo: UWAGA ŚWICI TAKŻE W LUSTERKACH... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
@
tedi_k
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Tadeusz i tutaj się mylisz. Wystarczy przypomnieć sobie gdzie i kiedy występowało u Forda takie oznaczenie. A mianowicie między innymi w focusie mk2 FL na przełączniku świateł. Jest to litera P z trzema kreskami a oznacza włączenie świateł parkowania. Świeciły się wtedy tylko przednie i tylne postojówki (bez oświetlenia tablicy rej.). Przełącznik należało wcisnąć i przekręcić w lewo w położenie "P". Link do instrukcji obsługi z tym przełącznikiem.
http://www.fordservicecontent.com/Fo...G1035112&div=f
Prawdopodobnie Ford wrócił do tego oznaczenia, które wskazuje, że przełączenie manetki kierunkowskazów w prawo lub lewo po wyłączeniu stacyjki spowoduje zapalenie się pozycji/postojówek z tej strony, w którą włączony jest kierunkowskaz.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BTW, kolega Teisejas trochę mnie wyprzedził.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.