No i się wyjaśniło:
Cytat:
|
Mam małą zagwozdkę, dopiero co odebrałem MK5 i podczas jazdy co jakiś czas z głośników słychać komunikat "cushion" - tłum. poduszka. Czy ktoś kuma o co chodzi, bo poza tym komunikatem nic więcej się nie dzieje tzn żaden komunikat - alert na wyświetlaczu.
|
Cytat:
Faktycznie, pewnie i masz rację bo szperając w navi powłączałem pewnie wszystko na co wpadłem i odhaczyłem.
Trochę się uspokoiłem - dla pewności pojezdzę troche na włączonej navi i poobserwuję aby mieć pewność że chodzi o "caution" a nie "cushion" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Faktycznie na bank jest to "caution" ostrzeżenie. W drodze do pracy w momencie gdy navi krzyknęła "caution" na mapie pokazał mi się żółty trójkąt ostrzegawczy z wykrzyknikiem w środku, coś takiego jak mamy na forum - "raportuj zły post"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., faktycznie też w jednym miejscu stanąłem na chwilę jakby w korku ale był już rozładowany, w drugim miejscu nic nie było ale dokładnie tam swego czasu stał fotoradar - zdjęty razem ze wszystkimi w zeszłym roku. Często natomiast stoją tam misiaki. Czy to jest to? Nie mam pojęcia. Na razie za krótko jeżdżę. Dopowiem tylko że jak bawiłem się pierwszy raz ustawieniami to powłączałem wszystko co było możliwe i na co się natknąłem. Hehe a teraz mam zagwozdkę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Ale gandolfinek pisze, że osiągnął jakąś funkcjonalność informowania on-line o utrudnieniach w ruchu. Jak to zrobić? Jak czytam instrukcję, to zastanawiam się, czy aby na pewno od 20 lat param się informatyką... :-D Może na żywo pójdzie łatwiej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Co natomiast do połączenia, podłączyłem hotspota przez wifi oraz próbowałem ustawić połączenie internetowe. I tak z hotspotem żadnych problemów, natomiast połaczenie internetowe gdy ustawiałem z telefonem SONY Xperia i wybierałem bodajże opcje PAN (nie wiem czy teraz dobrze pamiętam ale chyba PAN) to wyskoczył mi komunikat że nie można ustanowić połączenia, ale miałem też drugi telefon HTC M8 w dualu w którym mam kartę tylko do internetu i po wybraniu PAN nic nie wyskoczyło. Czy przyjęło połączenie nie mam pojęcia, bo zastanawiam się jak to wogóle sprawdzić. Mogę tylko wierzyć że pewnie połączyło patrząc po komunikacie jaki wyskoczył przy SONY. Ale jak to zweryfikować, hmm no będę musiał trochę poszperać. A może faktycznie te ostrzeżenia co mi pokazał były tego skutkiem? Nie wiem, bo być może te ostrzeżenia były zapisane już w navi. Z tego co poczytałem to TCM już jest w PL ale ciągle chyba jeszcze kuleje i nie ma za dużo nadajników - podobno z każdym dniem jest coraz lepiej, nadają poprzez fale FM i ostatnio zaczęli też poprzez cyfrowe nadajniki. Aha tak na marginesie mam DAB+ może tu jest też pies pogrzebany że mi coś pokazuje... sam już nie wiem
Cytat:
|
Jaką dostałeś wersję map? F5? Czy już coś nowszego weszło?
Bump:
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że Sync sam również czerpie jakieś korzyści z tego, że telefon pełni rolę hot-spota, a zatem, że Sync jest klientem wobec telefonu i też coś tam sobie z netu ściąga.
|
Mam wersję F5
No w tym temacie to powinien się wypowiedzieć ktoś bardziej zaawansowany w Sync'u
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - ja podzieliłem się tylko moimi spostrzeżeniami
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.