View Single Post
Stary 22-02-2016, 17:43   #43
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Focus MK3 i MK3FL - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyc

Cytat:
Napisał Fisha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no to juz nie ma ratunku ;-)

2 samochodami w dalekiej przeszłości jezdziło mi sie bajecznie:
- Focusem ST 170KM (wolnossacym)
- Civic'em V-Tec 1.6 ~160KM (wolnossacym)

Do dziś wspominam :-)
To są po pierwsze mocniejsze wolnossaki do 2.0, które obecnie nie spełniłyby norm eco-oszołomów, a po drugie i to przede wszystkich - lata temu to auta były znaaaaaaacznie lżejsze, obecne potrzebują doładowania by tą sporą masę ruszyć momentem......
Spośród wszystkich moich aut wolnossących do 2.0 (większość Civiców) najlepiej mi się jeździło i jeździ doładowaną Foką i jest to wręcz przepaść na korzyść Foki.....nie zapomnę jak redukowałem z VI-tki na III-kę w 1.8 i-vtecu jak ktoś zajechał drogę na autostradzie i ciąłem do odcinki by jakoś uciec przedstawicielowi handlowemu w 1.6 TD, który siedział na zadzie - koszmar....nie zapomnę tego poszarpywania z włączoną klimą w lecie....to co robiłem na dwójce, czy trójce obecnie robię sprawniej, szybciej i bardziej gładko na IV-ce i V-tce, bez wycia, a włączona klima nie robi na silniku żadnego wrażenia......przepaść....

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 22-02-2016 o 17:51
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem