Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 22-02-2016, 18:14   #1065
gandolfinek
ford::advanced

Model: MK5 TITANIUM
Silnik: 1.5 EB 160KM A6
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale gandolfinek pisze, że osiągnął jakąś funkcjonalność informowania on-line o utrudnieniach w ruchu. Jak to zrobić? Jak czytam instrukcję, to zastanawiam się, czy aby na pewno od 20 lat param się informatyką... :-D Może na żywo pójdzie łatwiej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i coś zaskoczyło.
Próbowałem dziś znowu pomieszać w tym połączeniu internetowym w sync'u i... chyba coś zadziałało a mianowicie w górnym lewym rogu gdzie normalnie wyświetla się belka "telefon" wyskoczył mi napis "Aktualizowanie ....." napis nie był w pełni do odczytania (ilość znaków). Po chwili zakończyła się aktualizacja i...
Chyba coś zadziałał w załączniku zdjęcia dotyczące utrudnień w ruchu drogowym które wyskoczyły po aktualizacji. Pechowo bo akurat w mojej mieścinie nie było żadnych utrudnień więc na samej navi nic nie pokazywało oraz w opcji "PRZED" (zapewne ruch przed pojazdem w aktualnej trasie) wyskoczył komunikat "Nie zgłoszono zakłóceń w ruchu drogowym" Natomiast po włączeniu opcji aby pokazał wszystkie (poniżej 'PRZED") wyskoczyła lista wszystkich zakłóceń w pobliżu chyba ok. 100km - nie jestem pewien bo nie przewinąłem całej listy, na A1 nawet jakiś wypadek pokazał. Zdjęcia poniżej. Kurcze dałem też ciała bo nie nadusiłem na wyświetlaczu na poszczególne utrudnienie pewnie/może? się wyświetli dokładniejszy opis. Sprawdzę jutro bo MDO już w garażu odpoczywa.
Ciekaw jestem i jest to do przetestowania czy i jak będzie wyświetlał te utrudnienia na navi podczas jazdy, ale zapewne idąc tropem tego mojego wcześniejszego komunikatu "caution" zapewne będzie podobnie i wyświetli się odpowiednia ikonka która wyświetla się przy utrudnieniu z listy.
Także coś tam działa w tym "nowym" mondziaku" i to bez żadnych jeszcze modyfikacji.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 1.jpg (41.5 KB, 160 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2.jpg (42.9 KB, 153 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2.3.jpg (36.6 KB, 149 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 3.jpg (30.8 KB, 141 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 4.jpg (84.3 KB, 139 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez gandolfinek ; 22-02-2016 o 18:43
gandolfinek jest offline   Odpowiedź z Cytatem