View Single Post
Stary 22-02-2016, 23:30   #2067
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał olek.tbg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nową Octavią zrobiłem 26 tys kilometrów, w razie pytań mogę co nieco o niej opowiedzieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do ilości miejsca z tyłu to na długość jest go więcej niż w Mondeo. Zwróć jednak uwagę na tunel środkowy. Piąta osoba w Octavii ma już problem co zrobić z nogami, w Mondeo tunel jest o wiele niższy. Superb ilość miejsca z tyłu ma rekordową, ale tunel też ogromny. Niestety, taka cecha płyty MQB - czy Superb, czy Passat, czy Octavia czy Golf - wszędzie to samo.
Wspomniałem octavię w kontekście wielkości ale niestety po wałkach VW z emisją spalin moja firma pod koniec roku wycofała się ze skody, zostaje mi ford i opel. Znam starsze octavie i miło je wspominam, bardzo solidne auta i relatywnie wygodne. Opel do mnie nie przemawia, zostaje fordGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w mondeo mk5 miejsca z tyłu jest na "styk", czyli jak ustawię fotel kierowcy i siądę za sobą to mogę swobodnie usiąść, ale już bez zmiany pozycji. Po opuszczeniu podłokietnika z oparcia kanapy jest naprawdę wygodnie. Mam 180cm i ważę ponad 100, fotel odsuwam bo nie lubię jeździć ze zgiętymi kolanami i kierownicą pod łokciami, co oznacza, że za mną Gortat nie usiądzie. Gdybym miał do wyboru skodę i forda to wybór byłby trudniejszy, rozstrzygnęłaby jazda testowa. Choć koledzy którzy załapali się na skodę superb ale w poprzedniej wersji narzekają na niewygodny fotel. O dziwo najnowsze octavie bardzo są chwalone, szczególnie że większość jest 4x4 i w górach robią robotę.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem