View Single Post
Stary 22-02-2016, 23:41   #2069
olek.tbg

Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał piotrek305 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale generalnie jak oceniasz octavię ? jaką latałeś ?
Mam Octavię 1.4 140km Elegance, liftback.
Zanim jeździłem Mondeo, uważałem że to świetne auto i ciężko o coś lepszegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dalej uważam że super auto, ale czuć różnicę.
Generalnie fotele na plus, robiłem po 1200 km dziennie i nie czułem się połamany wysiadając z auta.
Wyciszenie w benzynie jest ok, chociaż od kiedy śmigam Mondeo to wszystko wydaje się głośne. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prowadzenie mi bardzo odpowiadało.
Ilość miejsca z przodu i z tyłu - dla 4 osób super, dla 5 już trochę gorzej, ale spokojnie można jechać w trasę.
Radio Bolero i fabryczne głośniki grały bardzo ładnie, lepiej od podstawowego w Mondeo.
Na plus to całe Simply Clever , schowki wszędzie uchwyty na siatki itp.
Bagażnik bardzo duży, i wyższy niż w Mondeo.

Podsumowując bardzo udane auto, w tej cenie nic tylko brać. Gdy z Octavii wsiadłem do Superba to nie poczułem dużej różnicy.

Ja miałem manuala, ale polecam DSG.
Z tym, że gdy dobrze doposażymy Octavię, to bardzo mało jej brakuje do Golfa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem