Temat: [Fiesta 1989-1996] Samochód ciągle hamuje...
View Single Post
Stary 23-02-2016, 06:38   #9
jjmag
ford::beginner

Imię: Jacek
Model: Fiesta
Silnik: 1,4 Zetec
Rocznik: 1996
Domyślnie Odp: Samochód ciągle hamuje...

Cytat:
Napisał krzys1968 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Obstawiam ze w servie poszla membrana i podcisnienie powoduje ze pedal jest twardy caly czas i kolega nie moze wcisnac pedalu sprzegla co opisal ze idzie 2-3 cm .
Kolego Krzyś Po pierwsze serwo odpowiada za układ hamulcowy jako jego wspomaganie ale ja x lat jeździłem z męskim hamulcem i sobie to chwalę.
Marcc z tego co piszesz ewidetnie jest zapowietrzony układ hamulcowy
Przejdźmy do sedna najprostszy sposób stawiasz auto na kanale odkręcasz-luzujesz wszystkie 4 odpowietrzniki na wszystkich kołach najlepiej dobrać sobie kawałek wężyka żeby pozakładać na odpowietrzniki i popodstwiać stary słoik czy puszkę żeby nie zalać posadzki w garażu. Następnie systematycznie dolewasz płyn do zbiorniczka aż przeleje wszystkie odpowietrzniki na kołach i wtedy dokręcasz odpowietrzniki pamiętaj o tym że jak i przy odpowietrzaniu z użyciem pedału hamulca i w taki sposób jak ja opisałem istnieje jedna podstawowa zasada, zawsze odpowietrzenie zaczynasz i kończych od koła które jest najdalej od pompy hamulcowej czyli prawy tył.
Opis długi ale mam nadzieję że ci pomoże tym bardziej że najmniej środków pochłania a pomoże wykluczyć poszczególne sekcje gdzie jest błąd
A i jeszcze jedno podczas odpowietrzania nie dopuść żeby zabrakło Ci płynu w zbiorniczku aby nie zapowietrzyć pompy abs-u.

Ostatnio edytowane przez mariusz gorzów ; 23-02-2016 o 11:44
jjmag jest offline   Odpowiedź z Cytatem