Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 24-02-2016, 19:41   #2963
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał MatisFG Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś potwierdzi iż potrzebuję moduł mono o początkowym oznaczeniu 7S7T, czy mogę zamontować również inny bez komplikacji? I czy bez rozbierania konsoli mogę jakoś stwierdzić że moje auto posiada już potrzebne wiązki?
Żeby sprawdzić wiązkę musisz wyjąć schowek. Jak go wyjąć pytaj kogoś kto ma Mondeo.

Co do modułu. Wciśnij 1 i 6 na włączonym radiu jednocześnie i przytrzymaj. Jeśli Twoim oczom ukaże się (pierwszy ciąg znaków) coś więcej niż 05-03-?? to śmiało kupuj moduł 8M5T-19C112-X? gdzie X to język w którym ma gadać. A - angielski, reszty poszukaj w tym wątku. Nie ma polskiego. Z Polskim są moduły D212, też będzie pasował jeśli soft wyższy od wspomnianego. To moduł multikulti, umie gadać w wielu językach.

Jak nie masz wiązki, to szukaj modułu z uciętą wtyczką, bo to najtrudniej dostać, a czasem sprzedają z wtyczką w cenie tych bez. Dołożenie jak masz AUX jest proste.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem