Odp: Lekki wyciek ponad filtrem oleju
Dzięki za odpowiedź.
Trochę namieszałem, choć trzeba przyznać, że pisałem, że ten wyciek jest ponad całą obudową filtra.
Ale do rzeczy- dziś zdjąłem węża od intercoolera, co pozwoliło lepiej dobrać się do dziada. Wrzucam dwie foty, jedna "od góry" i jedna "od dołu", gdzie widać tą krople. Tak jak pisałem, to nie jest duży przeciek bo troszke skapuje tylko, ale nie chcę, żeby się jakaś tragedia z tego zrobiła.
Okazuje się, że to cieknie na pompie wspomagania w miejscu gdzie rurka zasilająca wchodzi. No i ta rurka jest sztywna, ale to nie blacha tylko twardy plastik (sorry za wprowadzanie w błąd, ale było strasznie słabo widać i ciężko się tam dostać). Popatrzyłem na necie na zdjęcia tej pompy i tam jest oring gdzie ta rurka wchodzi. Także najpewniej ten oring padł.
Pytanie jest takie: czy to będzie strasznie ciężko samemu zrobić? Bo boje się, że przez to, że tam wszystko jest tak upchane i pościskane, a ta rurka opleciona wokół mnóstwem innych rur, węży i przewodów, to trzeba wyjąć kupe innych rzeczy, żeby w ogóle się tam dostać.
Aha, no i płynu od wspomagania ani od chłodzenia nie ubyło mi praktycznie nic od prawie roku, jak były dopełnianie. Dziwna sprawa.
I jesze jedno pytanko, może głupie, ale czy to normalne że płyn od wspomagania w zbiorniczku jest strasznie ciemny, prawie czarny?
|