Cytat:
|
Płyn do Transita jest karminowy, jeżeli jest czarny, to już nieco się wypracował i czas na wymianę.
Ale i tak jest nieźle - niektórzy jeżdżą tak długo bez wymieniania, że zamienia się on w... kisiel.
|
Znalazłem butelkę jakiegoś uniwersalnego płynu do wspomagania i jest taki żółtawy, lekko pomarańczowy, no ale na pewno nie czarny.
No a jak wcześniej pisałem, w zbiorniczku pełno, tyle, że czarno.
Co do ewentualnej wymiany, to wystarczy spuścić ten syf ze zbiorniczka, czy trzeba jakoś z wężyków spróbować się go pozbyć?
Znalazłem na necie zdjęcie takiej pompy nówki i widać na nim, że ten wlot na który nachodzi ta plastikowa rura ma oring.
https://www.google.co.uk/url?sa=i&rc...56529475719906 (to drugie foto)
Próbowałem znaleźć na necie sam taki oring do kupienia ale wyskakują mi albo kompletne pompy, albo te rury doprowadzające.
Nie wiem czy się na to porywać samemu, popatrzę jeszcze raz ile faktycznie musiałbym zdemontować elementów, żeby tam się dostać, bo to jest wszystko pościskane na kupe jak wielodzietne rodziny w HonkKongu.
Jak nie to warsztat i tyle.
Chociaż mam jeszcze wolne do końca miesiąca, więc chciałem jak najwięcej zrobić sam, żeby przyoszczędzić, np. wymiana oleju i filtrów, gdzie tylko 1/3 ceny serwisu to części. No i do tego czasu trzeba zrobić wszystko na cacy, bo jak wpadnę w wir pracy, to van razem ze mną i nie dostanie "chorobowego" do końca roku.
P.S. Skoro już wiadomo na bank, że to pompa, to może powinienem założyć nowy temat? Bo tytułu tematu raczej nie da się edytować.
Dzięki