Temat: [Mondeo 2000-2007] Odchylenie Wartości Wtryskiwacza TDDi 90
View Single Post
Stary 26-02-2016, 05:34   #16
Adept
Junior Moderator

Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Odchylenie Wartości Wtryskiwacza TDDi 90

Cytat:
Napisał krzysiekj1990 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekawe stwierdzenie.
Kolego uogólniłem. We wtryskach TDDi masz czujniki ? NIE. Wszystko zależy od pompy i sterownika, który zadaje parametry...pomijam takie rzeczy jak wciskasz gaz itd. Poza tym Ty masz pompę VP30.

Of top:

Radek dokładnie nie masz się czym przejmować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja wymieniłem wtryski na nowe i szczerze mówiąc nic się nie zmieniło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a przeleciał na nowych wtryskach już 15 kkm. A w Forscan jak było tak jest.

Jedyną rzeczą którą zauważyłem po wymianie wtrysków na nowe to , mniejsze falowanie obrotów od tych podanych w specyfikacjach. Bo wg tego co mówią poradniki serwisowe do pomp VP44 to na biegu jałowym obroty mogą się wahać +- 20 obr/min u mnie ta wartość oscyluje od 2-6.

Ostatnio edytowane przez Adept ; 26-02-2016 o 05:38
Adept jest offline   Odpowiedź z Cytatem