W temacie TMC/internet aktualizacje:
1. Jeśli utrudnienia pojawiają się na wyznaczonej trasie (mam na myśli utrudnienia pobierane z wykorzystaniem TMC) to jest to wyświetlane na ekranie z opcjami: Ignoruj, unikaj (czyli przelicz trasę a pominięciem odcinka) - tak to działa, sprawdzone u mnie
2. Nie zauważyłem aby COKOLWIEK było ściągane z neta. Wszystkie utrudnienia pochodza z TMC. Przetestowałem przez ostatnie kilka dni zainspirowany naszą dyskusją. Zastanawiam się dlaczego niektóre ikony utrudnień mają napis TMC a inne nie, ale pozostaje pewnym, że są ściągane przez TMC (jeździłem z włączonym dostępe do net-a i bez - dokładnie tak samo to działa).
Ogólnie on-line to nie jest, ale tych komunikatów TMC jest całkiem sporo i we Wrocławiu mówiły one np. o okresowych "spowolnieniach ruchu" tak w naszym systemie eufemistycznie nazywa się "totalne zatwardzenie"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Sprawdzał ktoś już u siebie alarm?
|
Jest prawie tak jak piszesz. Tak jak u Ciebie - dioda w drzwiach się zapali, dźwięku żadnego ostrzegawczego nie ma, NIE MA TEŻ mignięcia kierunkowskzami potwierdzającego zamknięcie. Alarm się po prostu nie uzbraja.
Wolałbym mieć w tym momencie klasyczne "pik pik" ale pewnie Unia zabrania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Efekt: zdarzyło mi się zostawić otwarte auto bo nie zauważyłem że potomek drzwi nie zamknął.
Ciekawe jest też to o tyle, że jeśli w takim stanie zamkniesz samochód (domkniesz drzwi) to alarm/zamek automatycznie zadziała tzn. uzbroi się.