View Single Post
Stary 26-02-2016, 17:46   #3133
mariu_sz
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk4, sedan
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Witam ponownie.
Już pisałem tutaj w zeszłym tygodniu, że zrobiłem aktualizację softu w NX DVD do wersji 5.3 plikiem z pierwszego postu i problemach jakie się pojawiły później z mapami.
Udało się, że NAVI czyta płytę jednak działa to naprawdę bardzo wolno, wprowadzanie adresu zajmuje około 5-7 minut, a już w szczególności gdy próbuję zmienić kraj.
Kolejny problem to przeliczanie trasy, mówi o tym czekam i czekam i nic, dopiero po ponownym wystartowaniu wylicza trasę i pokazuje ją na telewizorze.
Mapa z trasą wczytuje się bardzo wolno, dopiero po kilku minutach pojawiają się wszystkie szczegóły (okoliczne drogi, tereny zielone itd. itp.) i tutaj pojawia się kolejny problem ponieważ NAVI zaczyna podróż w innym miejscu niż się aktualnie znajduję, z reguły jest to miejsce z którego wyruszałem ustawiając trasę. Później próbuje to nadgonić niestety z marnym skutkiem.
I wreszcie coś co mnie dzisiaj rozwaliło doszczętnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jadąc z włączoną NAVI dojechałem do zatoru na drodze, niestety był on dość spory i musiałem w nim spędzić jakieś 20 - 25 minut, a w tym czasie moja nawigacja "podróżowała" sobie w najlepsze wytyczoną trasą i w trakcie mojego postoju dotarła do wyznaczonego celu podróży. Niestety nie udało mi się na nowo wyznaczyć trasy do tego celu gdyż informacje nawigacji pokazywały jako aktualną pozycję wyznaczony cel, a faktycznie byłem w zupełnie innym miejscu miasta.
Mam pytanie co można zrobić z tym fantem, można to jakoś naprawić, poprawić? Gdzie ewentualnie może być problem w urządzeniu, sofcie, może płytka z mapami ma jakiś błąd?
Z góry dziękuję za pomoc.
mariu_sz jest offline   Odpowiedź z Cytatem