Cytat:
|
Niech cię ręką boska broni coś takiego dodawać do układu chłodzenia. Środki te - owszem - świetnie działają, zatykają wszystko, a zwłaszcza chłodnicę.
Ale jeśli szukasz dużych kłopotów - to kup i dodaj...
|
Po zobaczeniu paru filmików na necie, domyślałem się, że Twoja odpowiedź będzie mniej więcej taka. To badziewie wygląda jakby zmieszać opiłki metalu z jakąś pastą miedzianą.
Także już wyleczyłem się z tego pomysłu.
Cytat:
|
Co do płynu do serwa - luknij może do swojej instrukcji, czy przypadkiem w Mk7 nie zmienili na zielono/niebieski. Wiem, że jakieś Fordy mają zielono/niebieski, więc już na wszelki wypadek się zastrzegam.
Lub na białą kartkę kapnij tego płynu ze zbiorniczka - resztki dawnej świetności chyba jeszcze zachował i jakiś delikatny odcień koloru zapewne da się dojrzeć...
|
Płyn ma być WSS-M2C195-A, taki jak polecałeś wcześniej, także taki zamawiam.
Co do obecnego to jestem na 99% pewien, że nie jest oryginalny od Forda.
No i to samo podejrzewam co do płynu chłodzącego. Może to, że nie jest oryginał spowodowało takie uszkodzenie, może to był jakiś na silikatach wlany i przeżarł czy coś?
I kolejne (może głupie) pytanie. Czy myślisz, że można ten przeciek jakoś załatać bez ściągania tej rury dolotowej, czy samej pompy, a do tego kilku innych rzeczy, żeby zrobić sobie jako taki dostęp, ogólnie mówiąc "metodą bezinwazyjną" czy to w ogóle nie wchodzi w grę?
I jeszcze jedno, co do oryginalności, jeżeli idzie o filtr paliwa i oleju, to czy lepiej się trzymać oryginalnych, czy zamienniki są tak samo dobre? Na ostatnich dwóch serwisach zakładali mi filtry Mann