Uszkodzona skrzynia biegów 2.0 tdci 103kw 140km
Witam
Z racji tego iż nie znalazłem inforamcji które potrzebuje (a szukam od piątku) zakładam nowy temat. Mam nadzieje że nie dubluje..
a więc
Poszukuje informacji na temat skrzyni biegów (6 biegowa, ręczna) do mojego mk4.... mianowicie interesuje mnie czy skrzynia z 1.8 oraz innych modeli 2.0 96kw, 130Km oraz 2.0 100kw, 136km także pasują, czy potrzebuje dokładnie taką 2.0 103kw 140km.
Jeżeli tylko ta pasuje potrzebowałbym informacje, numer itp. dla tej skrzyni.
Jeżeli pasują też inne także prosiłbym o informacje...
Teraz opisze problem:
W piątek coś strzeliło pod samochodem... pierwsze wrażenie łącznik stabilizatora, ale gdy ruszyłem dalej po przekroczeniu 50km/h albo powyżej 2tys. obrotów całe auto się kołysze (wibruje). Wszystkie biegi wchodzą, a auto na wolnych obrotach pracuje bardzo płynnie (z tego co wiem przy uszkodzonej dwumasie też by kołysało). Podjechałem na warsztat, podnieśliśmy przód samochodu do góry i najpierw sprawdzaliśmy zawieszenie... wszystko ok.
Wsiadłem do samochodu, uruchomiłem silnik i zacząłem wrzucać biegi... to co było słychać brzmiało jakby skrzynia miała się rozlecieć... potem kolega wsiadł a ja się przysłuchiwałem to przy zmianie biegu z 3 na 4 i po ponownej redukcji w skrzyni coś chrobotało (trzaskało)...
Jest możliwe że uszkodzona jest to tylko dwumasa... czy także skrzynia...
Z góry dziękuje za pomoc
|