Nie działa sterowanie głosowe i brak głosu z telefonu
Witam,
mam następujący problem: przestało mi działać sterowanie głosowe. Po wciśnięciu przycisku sterowania głosowego, wycisza mi się radio i nic więcej się nie dzieje - nie ma ani animacji na komputerze ani 'piknięcia', po którym zawsze podawałem komendy głosowe. Dodatkowo nie mam fonii z telefonu połączonego przez BT (telefon się łączy, mogę odebrać połączenie przychodzące przyciskami na kierownicy, ale niestety nie słyszę rozmówcy). Problem występuje od dziś, wcześniej działało bez problemów.
W trybie serwisowym widzę 2 błędy:
C401_64 - wydaje mi się, że ten mam od zawsze, nigdy nie udało mi się dowiedzieć co oznacza;>
C200_00 - ten jest jakiś nowy, choć oczywiście nie wiem czy pojawił się dzisiaj, czy np miesiąc temu (nie zaglądam tam na co dzień;>)
Posiadam radio sony, bez synca.
PS: nie wiem czy może mieć to związek: dziś wymieniałem filtr kabinowy i mechanik trochę się tam męczył, żeby go wepchać przez kable... Natomiast już po wymianie filtra miałem jedno połączenie telefoniczne i rozmawiałem normalnie
Bump: hmm... w tym momencie znów mi działa.. wcześniej próbowałem wyłączyć/włączyć radio i cały zapłon (kilkukrotnie), zamykałem nawet auto z pilota i nic... teraz zszedłem po coś do samochodu, z ciekawości sprawdziłem i działa:|
niby tylko się cieszyć i mieć nadzieję, że nie będzie się powtarzać...
Ostatnio edytowane przez mkay ; 03-03-2016 o 19:48
|