Cytat:
No to mnie pocieszyłeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., może nie odbiorę, a zaliczkę przeksięguję na Focusa? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Nie panikuj, parkowanie to tylko mała część całej jazdy, nie każde parkowanie to wyzwanie. Szkoda rezygnować z całej frajdy jazdy mondeo na rzecz potencjalnego wspomagania parkowania w - co by tu nie obrażać focusa - nieco gorszym aucie.
Przez tyle lat ludzie dawali radę bez żadnych wspomagaczy przeróżnymi kolosami, dowodzi to tego, że kwestia wparkowania i wmanewrowania to najczęściej kwestia doświadczenia i wyczucia. Wszystko jest do ogarnięcia, najgorzej jeśli przyzwyczaimy się do wygody czujników i przesiadamy się do uboższego auta. Mi to przyszło z trudem. Skończyło się na montażu chińskiej kamery z obrazem na chińskim radiu 1-din z wysuwanym ekranem i nawigacją.
Dołożenie oryginału jak to zrobił
@
Rothmans
to najbardziej profesjonalna metoda, jednak nie najszybsza i nie najtańsza. Można zamontować ramkę rejestracji a sygnał wyświetlić na nawigacji np większości modeli NavRoad i z pewnością wielu innych. Sam tak planuję zrobić jeśli nie załapię się przy konfiguracji na czujniki. Wspomniany navroad ma wszystkie kable podpinane do uchwytu a nie do urządzenia więc jego chowanie i ponowny montaż nie oznacza mozolnego przepinania wszystkich kabelków. Koszt wszystkich gratów w sumie jakieś 500zł i niewiele inwazji, tyle co poprowadzenie kabli.
Jakość obrazu nie musi być nie wiadomo jaka, HD w 3D. Na początku używania chinola obsesyjnie pucowałem soczewkę żeby mieć jak najlepszy obraz, z czasem wycierałem tylko kiedy już nie widać było konturów zderzaka dojeżdżanego auta po ciemku (czyli rzadziej niż raz na parę tygodni). Wg mnie kamera z powodzeniem zastępuje czujniki w sytuacji braku czegokolwiek. Jeśli miałbym zwykłe czujniki nie fatygowałbym się w dodatkowe zabawy, wszystkie fabryczne czujniki z którymi jeździłem były bardzo dobre i szybko się w nie wczułem parkując bez pudła w najciaśniejsze luki. Jeździłem raz kolegi mondeo mk3 z dodatkowymi wierconymi w zderzak czujnikami i nie mogłem ich wyczuć, były kiepskie.