SRS - juz poprawilem temat
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: medar dzieki - wlasnie mialem w poniedzialek do Trzebniaka dzwonic
Bump: wojtekjanus - dzieki Ci takze, odleglosc dla mnie nie ma znaczenia, poniewaz juz jestem zmeczony tematem, i chce miec naprawione i zapomniec o klopocie.
Reasumując, lepiej jechac do Auto-Waś w Warszawie czy Diesel Technika w Lublinie?
Czy jestem pewny swojej pompy? Nie mam pojecia. Mialem auto sprawdzane IDS-em, i ponoc tylko wtryski sa do robienia. Wszystkie wykazywaly odchyłki od 1,5 do powyzej 3 w jakiejs tam skali w programie, i wszystkie cztery byly ponoc zle ustawione.
Dodatkowo widać jak leją, miesiac temu naprawialem te wtryski w miejscowej firmie i tylko kase wzieli, a problem dalej pozostal.
Ponizej napisze co sie dzieje:
- auto nie zapala na dotyk tylko z sekundowym opoznieniem
- na zimnym silniku klekocze
- na rozgrzanym klekocze przy wyprzedzaniu jak dodam mu gazu
- przy pewnych obrotach silnik wibruje, i na biegu jalowym i podczas jazdy
- wizualnie widac ze wtryski leją
- w komputerze fordowskim wykazalo problem tylko z wtryskami
Bump: Aby zregenerowac wtryski i wszystko co z tym związane, z jakim kosztem powinienem sie liczyc?
Bump: - dodam jeszcze ze czasami obroty falują (odchyłki o 2 kreski czasami)
- auto pali z półtora litra wiecej paliwa
- zdarzy się, że po odpaleniu ale tylko na zimnym silniku śwcieci się kontrolka od silnika i aku, i pedal gazu nie reaguje, a obroty spadają az sie zadławi i zgasi. Wystarczy, że zapale ponownie i problem znika