Cytat:
|
A u mnie po 1,5 roku jazdy z zaślepionym EGR-em wszystko ok aż tu ostatnio...
Rano po wyjechaniu z garażu po nocy Błąd P0 489 czujnik kontroli recyrkulacjii spalin-niski sygnał. Auto wpadło w tryb awaryjny i mułłł.. Po restarcie silnika wszystko ok . Następnego dnia powtórka z rozrywki również rano na zimnym motorze i restart już nie pomógł. po przejechaniu kilku kilometrów jednak jest spokój i teraz już nic się nie dzieje,ale zastanawiam się na przyszłość skąd taki problem? jakieś pomysły?
|
no i mnie dopadł syndrom kolegi rzeczka0311, po jakichś 30tu tys z zaślepionym egrem, P0489 czekendżin + esp off i jazda z obrotami rzędu max 2krpm
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie mam zdrowia tego demontować, czyścić, montować i znowu demontować, kupiłem na allegro nowy w poldrobie za 370 czy cuś, w środę montuję już nie będę zaślepiał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co ciekawe wyjąłem sobie zaślepkę na próbę, to w ogóle auto nie chce chodzić, zapala, trochę popyrka ostro falując obrotami i gaśnie, chyba się zaciął w pozycji otwarte i po odślepieniu zieje spalinami cięgiem w dolot, musiałem z powrotem zaślepić, żeby się jakoś przemieszczać...