View Single Post
Stary 07-03-2016, 10:21   #29
wassyll
ford::beginner

Imię: Karol
Model: Transit
Silnik: 2,2 140KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: polećcie proszę sprawdzonego mechanika od wtrysków

Kilka telefonow wykonalem i sprawa ma sie tak:

- Lublin Diesel Technika - do nich trzeba odeslac same wtryski
- Serby - nie naprawia busów bo się nie zmieszczą, wiec trzeba tez do niego przywiesc wyciągnięte,
- Polkowice - nie dziala telefon podany na stronie
- Stalowa Wola - nie idzie się dodzwonić
- Lubin serwis ASO - wstepnie 13000zl + więc niech spadają na drzewo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Warszawa - Auto-Waś - najkonkretniejsza rozmowa, bez czarowania, na każde pytanie potrafił odpowiedzieć, ceny porównywalne jak wszędzie, wstępnie pozytywnie
- Świebodzin - Trzebniak - polowe zaprzeczyl temu co sie dowiedzialem w Auto-Waś

np.:
W Auto-Waś dowiedziałem się, że w tych modelach mało prawdopodobne, żeby opiłki dostały się do wtrysków, więc najprawdopodobniej nie będzie potrzeby wymieniać pompy (w całej ich historii wymieniali tylko 1 raz komuś pompe) wiec takze nie bedzie potrzeby plykac baku a u Trzebniaka ze Świebodzina na dzien dobry powiedzial ze najprawdopodobniej bedą opilki we wtryskach i trzeba bedzie wymienic odrazu z wtryskami pompe i koniecznie przeplykac bak itp.

Bump: Szczerze mówiąc, nie widze problemu jesli serwis wysyla sobie wtryski np do Lublina czy gdzies indziej, ale dla mnie najgorzej jesli to ja bede mial wszystkiego pilnowac, a pozniej nie bedzie wiadomo na kogo zwalic.

Oddaje auto do serwisu, i oni robią, nie obchodzi mnie gdzie, ale oddaja dobre auto. A za bardzo nie mam czasu na wysylanie, odsylanie itp.

Bump: A o Wilkowie na tym forum przeczytałem kilka zdań negatywnych, sam nie wiem co mam sądzić. A o Karfordzie też na tym forum krążą sprzeczne opinie. Albo ktoś mega zadowolony albo ktoś każe omijać szerokim łukiem.

Naprawde przeczepalem cale forum pod katem wtryskow do tego modelu.

Ceny są przerażające, spracilem czas i pieniadze na partaczy i dlatego teraz sie spinam, by znalesc dobrego mechanika.
wassyll jest offline   Odpowiedź z Cytatem