Cytat:
|
ok ale przed liftem jest problem z lutami czy czym tam jeszcze, że mi kontrolki wariują. Jaką mam pewność, że nie będzie powtórki po wymianie? Jest jakaś seria już bez usterek ? jeśli tak to jak ją poznać ?
|
mam przedliftowy, około 1 misiąca temu też dostałem choinke na zegarach, immo się blokował i rozrusznik nie kręcił, pomagało uderzenie w kokpit od góry. po wyjęciu zegarów zaniosłem je do sprawdzonego inżyniera zajmującego się naprawą elektroniki, po powiększeniu przez lupę lutów na głównym gnieździe kabla widać było ewidentne zimne luty. Przelutowanie trwało może 15 minut po tygodniu nie zauważylem żadnych usterek. koszt 40 zł. problemem było równe ustawienie wskazań licznika ale powoli dalem rade. radził bym spróbowac najpierw przelutowania. koszty znikome.
Bump:
Cytat:
wydaje mi się, że problem zimnych lutów dotyczy tylko "bida-zegarów" czyli BEZ komputera pokładowego (przed i poliftowych), więc przedlifty Z komputerem powinny być ok, ale dożywotniej pisemnej gwarancji nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Witam, mój jest przedliftowy z komputerem pokladowym i też mialem problem zimnych lutów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.