Cytat:
|
mam felgi "17, możesz mi podrzucić jakie konkretnie masz oznaczenia na swoich oponach ?
|
225/50r17 98 w xl
Bump:
Cytat:
|
Co do opon uzywanych - kazdy ma swoje podejscie, ja ich nie wykluczam i pare razy takowe kupilem i bylem zadowolony - kwestia na ile starcza i za ile sie je kupi i gdzie, to juz inna sprawa - nawet tu u mnie w niby bogatej Szwecji nie problem kupic uzywki, a jak sprzedawalem swoje prawie nowki oponki (bo mi rozmiar nie pasowal na jakich z autem je kupilem) to w ciagu jednego dnia je opchnalem i to wcale nie zadnemu Arabowi, tylko typowemu Svenssonowi.
I prywatnie wole markowa uzywke z gornej polki niz nowke chinoloa czy cos z jakichs innych dziwnych marek.
|
Jasne, tylko co innego kupić oponę używaną z pewnego źródła (od znajomego, wiadomo dlaczego sprzedaje itp) - a co innego z Allegro. Tu niestety to już loteria. Handlarze często skupują opony "po przejściach", wyząbkowane itp, za jakieś grosze w zagranicznych firmach oponiarskich i potem pchają je u nas na znanym serwisie aukcyjnym. Taka jest niestety najczęściej prawda... a jak jest dobra opona z dużym bieżnikiem, to cena zwykle nie jest aż taka atrakcyjna. Poza tym z tego co zauważyłem, łatwiej jest kupić pojedynczą sztukę w dobrym stanie niż komplet lub dwie.