Odp: Wady wieku dziecięcego
Witam kolegów.
Ja może z innej beczki.Co prawda tytuł wątku jest wady wieku dziecięcego to nie znaczy żeby rozprawiać ile do S maxa zmieści się wanienek,pieluch i innych akcesoriów dziecięcych.
Po pokonaniu od nowości 18 tyś km zaczął a właściwie od samego początku wkurzał mnie ten system START-STOP.Najczęściej zapominam od razu wyłączyć to przyciskiem obok lewarka zmiany biegów i tu moje pytanie,czy ktoś potrafi to całkowicie i skutecznie wyłączyć,albo najlepiej żebym mógł włączyć jak tego będę chciał.Wiem,że zaraz odezwą się ekolodzy miłośnicy przyrody i świeżego powietrza,ale mnie ten start-stop irytuje a wręcz powoduje szybsze zużycie silnika,rozrusznika a i o akumulatorze nie wspomnę.
Innych znaczących wad oprócz tych co były już w wątku opisane nie odkryłem.
Dla zainteresowanych z obliczeń wychodzi spalanie w trasie ok 6,5 l/100km przy średniej prędkości 120-130 km/h.
W mieście nie podam bo jeżdżę tylko w trasach głównie autostrady.
Jeszcze poniżej był poruszany temat nawigacji.Ja świadomie nie wybrałem fabrycznej navi,po 1)droga,po 2)stara mapa i zapewne bez możliwości ostrzegania przed korkami i zablokowanymi drogami, 3)no fotoradary może i jakieś są i aktualizacje bardzo drogi.
Kupiłem sobie TomToma GO5100.Nawigacja ta ma wszystko to co chcę ostrzeżenia przed korkami w całej europie,fantastycznie wyznacza trasę alternatywną jak jest zablokowana droga,powiadamia o fotoradarach nawet tych przystawnych tzw.śmietnikach a nawet powiadamia o odcinkowych pomiarach prędkości i to w całej Europie.Fantastyczne urządzenie.A i CB radio też mi się udało fajnie zamontować prawie go nie widać.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników i życzę szerokości.
|