Koledzy, mam podobny problem. Aktywna jest opcja autoryglowania. Schemat wygląda tak: ruszam, drzwi się blokują, zatrzymuje się, otwieram od wewnątrz, wszystko gra. Ruszam znowu, po zatrzymaniu nie mogę otworzyć drzwi kierowcy (pozostałe działają). Otwieram z kluczyka, wysiadam.
Gaszenie silnika itp nic nie daje.
Chyba pomaga całkowite zamknięcie samochodu (wysiadam, zamykam drzwi z pilota, wsiadam, jadę, mogę wysiąść
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Co to może być?
Edit:
Znalazłem rozwiązanie: nie mogłem otworzyć drzwi kierowcy po tym, kiedy uaktywniał mi się alarm niezapiętych pasów. Procedura wyglądała tak:
1. odpalam, zapinam pasy, ruszam (tak aby nie uaktywnił się alarm niezapiętych pasów) - otwieram i zamykam ile chcę.
2. jeżeli w którymś momencie uaktywnił się alarm (np. za późno zapiąłem pasy po ruszeniu)- mogłem otworzyć drzwi tylko raz, ponowne zablokowanie wymuszało otwieranie z pilota (mówimy o drzwiach kierowcy, reszta działała OK).
Aby wszytko zaczęło działać - musiałem zamknąć samochód i go otworzyć (pilotem).
Inteligencja Mondeo zakładała widocznie, że pasy odpina się tylko po to, żeby wysiąść, stąd "kazał" mi zamykać auto
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Deaktywowałem alarm pasów i wszystko działa tak, jak chciałem.