Cytat:
|
Kto ma dobry sposób na wyciągnięcie plastiku gdzie się znajduje mikrofon i miejsca na czujki ruchu w mondku po lifcie ? Trochę podejść robiłem ...... i niestety uparciuch nie chce wyjść ...... ryzyko że coś się połamie (plastik wygina się do granic wytrzymałości ) . Będę wdzięczny za podpowieć.
|
Co prawda kolega orion512 zapewne Ci pomógł, ale ja też spróbuję. Przy okazji pokażę jak wygląda demontaż panelu, w którym znajdują się: mikrofon, czujniki ruchu -jeśli są i przycisk otwierania rolety - jeśli jest dach z panoramą.
Dotyczy to schowka od mondeo mk4 po lifcie i s-maxa po lifcie.
1. Trzeba otworzyć schowek na okulary;
2. Następnie należy włożyć cienki płaski śrubokręt w miejsca pokazane strzałkami na zdjęciu poniżej.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jednocześnie po włożeniu śrubokręta należy delikatnie odchylać panel, aż zaczepy pokazane na zdjęciu poniżej puszczą.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
3. Jak zaczepy puszczą, to już panel sam wyskoczy. Na te zaczepy trzeba uważać bardzo, bo jak się połamią to panel do wymiany.
Kiedyś pytałem w ASO i można dokupić sam panel, ale koszt o ile pamiętam był ~ 100 PLN.
Przy okazji na zdjęciu drugim widać jak wygląda moduł czujników ruchu zamontowany na panelu.