Cześć. Na wstępie chciałbym się przywitać, od tygodnia jestem posiadaczem C-Maxa z nawigacją Denso (nie będę się rozpisywał, bo to nie jest dobry temat i nie o tym rzecz).
Jeszcze nie grzebałem w nawigacji, ale zacząłem już zbierać elektrośmieci do instalacji (planuję podpiąć Raspberry PI) i oczywiście pojawił się problem konwersji sygnału i braku/zaporowych cen proponowanych urządzeń.
Na chwilę obecną zastanawiam się nad użyciem dowolnego urządzenia dającego sygnał RGB, oczywiście większość takich urządzeń daje nam sygnał RGB Hsync, VSync a my oczekujemy RGB Composite Sync (jak mniemam).
Moim pomysłem jest użycie np. takiego urządzenia (u mnie opcjonalnie, ale urządzenie wygląda na ok, prawdopodobnie użyję
TEGO):
Link do Aliexpress
I przekształcenie sygnału z odrębną synchronizacją pionową/poziomą do synchronizacji Composite. Wygląda to tak jak na poniższym schemacie (wymaga stabilizacji napięcia 5V).
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do przechwytywania dotyku dla Raspberry planuję użyć
sterownika dla digitizera.
Oczywiście to wszystko teoria, ale mam nadzieję zrobić instalację po kosztach pomijając niedostępnego MARI.