Temat: [S-MAX 2006-2015] 2,0 145kM bierze olej
View Single Post
Stary 10-03-2016, 07:23   #18
salom

Domyślnie Odp: Bierze olej 2.0 duartec HE benzyna+LPG

Wielu sprzedających, może nie wszyscy chcąc sprzedać auto z silnikiem biorącym olej, stara się to na wszelkie sposoby ukryć przed nabywcą, a jest na to wiele sposobów. Taki przygotowany silnik do sprzedaży, nawet przy szczegółowej, dokładnej próbie, szybkiej jeżdzie itp, weżmie minimalną ilość oleju, i samochód zmienia właściciela.
Ale nowy posiadacz, zadowolony stara się zadbać o auto i co robi ??, zmienia olej w silniku, może i w skrzyni biegów, filtry wszystkie, klocki, tarcze, pucuje, skrobie, maluje. I wtedy po przejechaniu paru a może i więcej kilometrów, okazuje sie jaką padakę kupił. Nie ważne że lakier matowy, zderzak obtarty, rdza wyłazi z progów, ważne , aby silnik, serce pojazdu był zdrowy.
Bo koszty naprawy, ew wymiany silnika nieraz przekraczają wartość pojazdu, przy obecnych cenach aut mocno już zaawansowanych wiekowo.

Sam chcę sprzedać swoje auto, ale silnik bierze olej 1 l na 500 kilometrów, i jest to pierwsza informacja jaką daję potencjalnemu nabywcy, aby nie narazić się na kłopoty po sprzedaniu, i co, okazuje się że nikt nie chce kupić. Bo ja kupiłem drugie identyczne, więc dwa mi niepotrzebne.
  Odpowiedź z Cytatem