Cytat:
Pierwsza trasa w normalnych warunkach pogodowych i dzięki temu po ponad tygodniu kilka spostrzeżeń dot. współpracy z Vignale Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
3. Skrzynia biegów - jakoś nie mogę się z nią dogadać. Przesiadka z PS jest trochę męcząca. Skrzynia w dziwny sposób zmienia biegi w trakcie wyprzedzania. Przeciwnicy na drodze mogą mieć wrażenie, że zbieram się do wyprzedzania, następnie jakbym się rozmyślił (już na lewym pasie) i dopiero po chwili zdecydował się na kontynuację manewru. Muszę chyba poćwiczyć wyczucie tej skrzyni i sam manewr wyprzedzania przy jej wykorzystaniu. Możliwe, że w trybie S będzie lepiej. Na razie jeździłem jedynie w trybie D.
.
|
W zależności od trasy:
Nie wiem czy to zdrowe dla skrzyni ale ja zmieniam w momencie wyprzedzania na S i delikatnie gazem objeżdżam gościa przy długich prostych i widoczności potem zbijam na D.
Czasem sam daje kickdown na łopatce i potem zmieniam na wyższy bo ukształtowanie terenu potrafi spowodować że zbyt długo skrzynia jedzie na niższym biegu.
Najgorzej jest kiedy zaczniesz wyprzedzać więcej aut i ktoś ci wyjedzie ale się rozmyśli wtedy gdy dodasz nagle gazu-odpuścisz-i ponownie gaz to możesz usłyszeć tępe uderzenie jak kantówką w podwozie (2 razy udało mi się tak niefortunnie zareagować)