Temat: [Focus 2004-2008] Wymiana licznika
View Single Post
Stary 10-03-2016, 23:54   #239
g6444723
ford::beginner

Imię: Gacek
Model: foka
Silnik: bezyna
Rocznik: po 2000
Domyślnie Odp: Wymiana licznika

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zawsze można założyć sobie licznik przedliftowy http://allegro.pl/ford-focus-mk2-c-m...865867676.html
Hmm... ale po co? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
why? obrotomierz będzie dobrze wskazywał, tylko nie ma skali poza 6 tys. obr - często tam gonisz silnik?
Nigdy! Byłem przekonany, że ma miejsce jakiś brak kompatybilności! To bardzo ciekawe info, dzięki.

Jak rozumiem, mogę do swojej foki z 2005 (1.6L, 100km, benzyna) wsadzić taki licznik?
PS. acha... urwany zaczep. Pytanie do kolegów z doświadczeniem - to dyskwalifikuje licznik do podmiany?

Cytat:
primo - policja nie patrzy na Twój licznik, tylko na swoją suszarkę
secundo - chyba nigdy nie widziałeś angielskiego licznika: ona ma dwie skale prędkości - większą w milach i mniejszą w km/h
To był taki niewinny żarcik, że niby zapatrzyłem się w białą skalę i rozpędziłem się do 180 km/h myśląc, że mam 110 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
tertio - skalę prędkościomierza można wymienić
Mayak, nie chcę byś za mnie używał googla, jednak będę wdzięczny za podrzucenie haseł wyszukiwania jak taką skalę znaleźć. Bo "Skala Focus" nie daje za dobrych wyników.

Cytat:
napisz petycję do alle że to nie sprawiedliwe, że zegary z dużym kolorowym wyświetlaczem z Kugi2 (pasują do FF3) można upolować za 100zł, a do FF2 są dużo droższe
A co ja będę się ludziom w biznesy wtrącał? Rozumiem, że odnosisz się do mojego stwierdzenia, że 250 zł za licznik to dla mnie za dużo... Cóż - to dla mnie za dużo i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie hejtuję nikogo za to, po prostu ta cena + koszt wymiany i przeprogramowania + koszt kluczyków (bo rozumiem, że można przy okazji dodatkowe kluczyki zrobić, prawda?) to odrobinę za wiele jak na moje estetyczne potrzeby zmian focusa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
mój focus nie miał tego problemu, a opisów tego problemu jest multum na forum
Poratuj mnie w takim razie hasłami do wyszukiwania (tym razem w klubowej szukałce). Raz już założyłem temat z tym problemem, ale mod mi go "zawiesił" bo stwierdził, że był już poruszany jednak nie może tego odnaleźć żeby połączyć wątki albo mnie odesłać... i tak już zostało. "Skwierczący licznik", który przychodzi mi do głowy, to chyba nie jest najszczęśliwszy trop.

pozdrawiam.
g64
g6444723 jest offline   Odpowiedź z Cytatem