View Single Post
Stary 11-03-2016, 09:21   #2435
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał goodi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Porównałem wskazania z GPS i okazuje się, że tego marginesu nie ma, przynajmniej u mnie. 120 na liczniku, 120 według GPS.
Myślę, że duży wpływ będzie miał model i poziom zużycia opony, ktoś pisał też wcześniej o możliwości kalibracji w conversie obwodu opony, ja nie widziałem nigdy tej opcji, nie maiłem okazji.

Właśnie wczoraj testując na trasie mój "nowy" rydwan porównywałem licznik z gpsem i na każde 100km/h mam 5km/h przekłamania, na autostradzie przy 150 z gps pokazywał na blacie 157. Mam zużyte zimówki, jestem pewien, że na świeżych letnich różnica zmaleje przynajmniej o połowę.

BTW, tempomat nawet ten zwykły w fordzie jest kapitalny! Używałem już różne, najdłużej w skodzie... w fordzie bardzo mi się podoba funkcja resume przywracająca nastawuoną prędkość nawet jeśli jadę szybciej niż nastawa. Jak jechałem po wioskach to na teren zabudowany miałem ustawione 60 i zbliżając się do niego wciskałem resume, noga z gazu, i za tablicą końca zabudowanego wciskam gaz i cancel... no piękna sprawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bardzo wygodna na utrzymanie "taniej" prędkości w zabudowanym. Wcześniej mimo że zwolniłem mimowolnie gdzieś przyspieszyłem i w tak cichym aucie przy pustej drodze nagle patrzysz na blat i jedziesz 80 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem