Cytat:
|
Tak mi się jeszcze jedna rzecz przypomniała do wczorajszych wniosków. Uwaga szczególnie dla kolegów, którzy zakładają margines bezpieczeństwa we wskazaniach prędkości liczników w MK5. Porównałem wskazania z GPS i okazuje się, że tego marginesu nie ma, przynajmniej u mnie. 120 na liczniku, 120 według GPS. Jeśli we wszystkich egzemplarzach tak jest, to trzeba zapomnieć o ew. nadwyżce z licznika przy okazji radarów, o ile ktoś na taką liczy. A widzę, że wiele osób tak jeździ.
|
Bardzo istotna uwaga, dzięki, bo właśnie ja tak jeżdżę.
Co do parkingów, to dobrzy są też zawodnicy/zawodniczki pędzący z załadowanymi wózkami po parkingu. Laska waży 50 kg i wózek podobnie. Bezwładność wózka dość spora, zdolności manewrowe pilota dość słabe. JUż parę razy widziałem jak wózek przywalił w auto obok.[/QUOTE]
Co do parkingów i wózków - Czekałem w aucie na żonę jak robiła zakupy. Nagle słyszę łup - kurna o co kaman wysiadam patrze a tu wózek pusty zaparkowany przy aucie. 30 metrów dalej Pan kończy układać zakupy w swoim XC 90. Dre się - to Pana wózek ten tutaj..... yyyyy tak ale nie wiem jak się tam przemieścił - odpowiada klient Tesco. Więc tłumacze typowi że jest z górki troszkę a rozpędzony wózek zatrzymał się na moim aucie i jest wgniot na tylnim błotniku od uderzenia wózka. Pan podejdzie i zobaczy... No i Pan podszedł, zobaczył i zapłacił - 500 bez marudzenia. Taka sytuacja.
Wniosek - z żoną lepiej nie robić zakupów bo czasami można się tylko wgniota na aucie dorobić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS.
Wgniot jest do tej pory a 500 ni ma
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - pocieszający jest tylko fakt że może być naprawiony poprzez wyciągnięcie za 150zł.